lunes, 21 de marzo de 2022

 

 EXPERIMENTAMOS CON ALIMENTACIÓN

2ª PARTE

  

Na reunión de hoxe, ademais dos experimentos que sinalamos no anterior artigo, o alumnado de 1º de Bacharelato aínda tivo tempo de desenvolver tres actividades científicas máis.

  1. A primeira actividade, realizada despois de ver un vídeo onde se explicaba a mesma, consistía na identificación mediante un imán da presenza de ferro en diferentes alimentos (lentellas, cereais ricos en ferro...). A cantidade de ferro presente nos produtos utilizados non foi suficiente para poder detectala mediante o magnetismo, polo que consideramos que foi un experimento fallido, pero teñamos en conta que a Ciencia avanza con erros e acerto.
  2. A segunda actividade consistiu na comparación dunha bebida refrescante con azucre e sen azucre. Tras evaporar a auga presente na bebida puidemos comprobar como na bebida sen azucre apenas quedaban residuos e na que si presentaba azucre quedaba un residuo negro na pota. Polo tanto debemos ter isto en conta á hora de elixir a bebida para seguir unha alimentación san. 

            3. Extracción do ADN de froita. Empregando material común -xabón, filtro e alcohol- podemos                 observar a estrutura fibrilar do ADN de diferentes froitas; nós utilizamos plátanos e fresas.                    Para comezar machácase a froita cun pouco de auga e xabón. Despois fíltrase a mestura                    obtiva e engádese un pouco de alcohol. A capa branca que observamos é o ADN.



No hay comentarios:

Publicar un comentario