EXPERIMENTANDO COA ALIMENTACIÓN
1ª PARTE
Nunha nova reunión do Club de Ciencia o alumnado de 1º de Bacharelato levou a cabo varios experimentos relacionados coa alimentación e explicáronllelo aos outros compañeiros do Club.
En primeiro lugar analizaron a influencia do colesterol na circulación sanguínea: nun bote de cristal introduciron un pouco de espuma illante que ao inchar, deixa case todo o volume do recipiente tapado. Este efecto é o que se observa nas veas cando hai colesterol no seu interior; puidemos comprobar como o sangue (auga coloreada) presenta dificultades para chegar ao fondo do bote de cristal.
En segundo lugar deseñaron unha bebida isotónica personalizada. Para comezar explicaron os compoñentes principais das bebidas isotónicas e a continuación puxéronse mans á obra. Tendo en conta que a base principal da mesma é azucre, sal e agua e, partindo dunha infusión de té ou agua e mesturando coas cantidade ao gusto de mel, zume, sal, limón, herbas aromáticas, elaboraron a súa propia bebida con gran capacidade de rehidratación e que nos axudan a repoñer as substancias perdidas durante a actividade física. Tamén comentaron que en ningún caso hai que confundilas coas bebidas enerxizantes nin coas bebidas estimulantes.
No hay comentarios:
Publicar un comentario